România, prima din Europa la Olimpiada Internațională de Fizică, unde a obținut cinci medalii

Publicat: 21 07. 2014, 18:12
Actualizat: 03 02. 2019, 11:51

În plus, România este una dintre puținele țări participante care, la acest concurs, au câștigat medalii prin toți elevii din echipă.

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Alexandru Frunză (clasa a XI-a), distins cu aur și la ediția precedentă, și Ștefan Eniceicu (clasa a X-a). Medaliile de argint au fost obținute de Denis Turcu (clasa a XII-a), laureat cu argint și anul trecut, și Tudor Crețu (clasa a X-a). Gabriel Găitan (clasa a XII-a) a intrat în posesia medaliei de bronz. Toți elevii sunt de la Liceul Internațional de Informatică din București.

Olimpiada Internațională de Fizică, ajunsă la a 45-a ediție, s-a desfășurat în Kazahstan, la Astana, în perioada 13-21 iulie, reunind peste 190 de concurenți din 48 de țări.

Delegația României, condusă de Adrian Dafinei, conf. dr. la Facultatea de Fizică a Universității București și însoțită de Sebastian Popescu, conf. dr. la Facultatea de Fizică a Universității „A. I. Cuza” din Iași, revine în țară luni seară (ora 21:30, via Moscova), pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.