România, printre cele 9 state UE care au trimis echipamente medicale în țări afectate de Ebola

Publicat: 06 11. 2014, 16:07

Uniunea Europeană a promis că va oferi peste un miliard de euro în scopul combaterii epidemiei de Ebola în vestul Africii.

„Uniunea Europeană este determinată să contribuie la găsirea unei soluții împotriva Ebola”, a declarat Carlos Moedas, comisarul european pentru Cercetare, Știință și Inovare.

În paralel, UE a lansat cea mai mare operațiune de furnizare a echipamentelor medicale în țările afectate de febra hemoragică Ebola. O navă olandeză se îndreaptă spre vestul Africii, având la bord ambulanțe, spitale de campanie, laboratoare și alte echipamente medicale, funizate de România, Austria, Belgia, Cehia, Finlanda, Ungaria, Olanda, Slovacia, Marea Britanie și UNICEF.

Luxemburg a pus la dispoziție avioane destinate evacuării personalului medical diagnosticat cu Ebola.

Noul comisar european pentru Afaceri Umanitare, Christos Stylianides, numit coordonator UE al eforturilor anti-Ebola, împreună cu Vytenis Andriukaitis, comisarul UE pentru Sănătate, se vor deplasa la jumătatea lunii noiembrie în Sierra Leone, Liberia și Guineea, țările cele mai afectate de epidemie.

Epidemia de Ebola izbucnită anul acesta a provocat moartea a cel puțin 4.818 persoane din totalul de 13.042 de cazuri înregistrate în opt țări, în principal din vestul Africii.