România va acorda ajutor umanitar Republicii Moldova

Publicat: 17 02. 2016, 13:09
Actualizat: 28 03. 2019, 14:39

Iohannis a spus că vizita președintelui Nicolae Timofti, care se află la final de mandat, are loc într-un context dificil pentru Chișinău, având în vedere situația politică. „Am avut convorbiri foarte bune, foarte profunde și cu această ocazie am evaluat situația din Republica Moldova și situația din Europa”, a spus Iohannis.

El a mai spus că a primit asigurări că Parlamentul de la Chișinău, care va începe sesiunea joi, va susține demersurile noului Guvern de reformare, demersuri de care depinde și sprijinul financiar al României.

Iohannis a declarat că se va acorda un ajutor umanitar, până se va ajunge la un acord privind împrumutul rambursabil.

Șeful statului a spus că este evident că sprijinul pe care România dorește să-l dea, în special în domeniul finanțelor- împrumutul rambursabil și ajutorul umanitar-trebuie să vină în măsura în care reformele vor fi implementate. El a mai spus că, din acest punct de vedere, a primit asigurări că măsurile sunt fezabile, iar unele au fost deja puse în practică.

De asemenea, el a mai precizat că este nevoie de mai multe proiecte comune, mai ales pentru a oferi Rep. Moldova surse alternative de energie.