Românii au cucerit două medalii de aur și patru de argint la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

Publicat: 26 06. 2013, 18:24
Actualizat: 05 02. 2019, 11:11
Lotul olimpic de juniori al României a cucerit două de aur și patru de argint la cea de-a XVII-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfășurată în Antalya, Turcia, în perioada 21 - 26 iunie, informează Ministerul Educației.

Lotul olimpic de juniori al României a cucerit două de aur și patru de argint la cea de-a XVII-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfășurată în Antalya, Turcia, în perioada 21 – 26 iunie, informează Ministerul Educației.

Medaliile de aur au fost obținute de Laurențiu Ioan Ploscaru (clasa a IX-a/ Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea) și de Andrei Teodor Andronache (clasa a IX-a/ Liceul Internațional de Informatică din București). Practic, cei doi olimpici au repetat performanța de anul trecut, când au fost laureați tot cu aur, în Grecia. În plus, Laurențiu Ioan Ploscaru s-a clasat și de această dată pe primul loc, la individual, grație punctajului maxim obținut.

Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Andrei Pașa (clasa a VIII-a/ Colegiul Național din Iași), Filip Ion (clasa a VIII-a/ Școala Gimnazială nr. 56 din București), Cristian Teleanu (clasa a IX-a/ Liceul Teoretic „Ovidiu” din Constanța) și Ciprian-Mircea Bonciocat (clasa a VII-a/ Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București).

În clasamentul neoficial pe națiuni, România a ocupat prima poziție.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanică.