Românul arestat în Marea Britanie după amenințarea a doi militari a fost condamnat

Publicat: 23 02. 2015, 17:33
Actualizat: 25 02. 2015, 21:37

Marius D., în vârstă de 26 de ani, a fost condamnat la șase săptămâni de închisoare cu suspendare, pentru comportament amenințător. El va trebui să le achite daune de câte 100 de lire sterline celor două eleve ale școlii militare care au fost amenințate.

Marius D. și un alt român, aflat încă în libertate, au amenințat două eleve în vârstă de 18 ani ale unei școli militare din Tyneside, folosind expresii obscene și comentând că ar putea să le decapiteze. „Cei doi bărbați, care au aproximativ 40 de ani, nu au avut nicio tentativă de agresiune fizică sau de a coborî din mașina în care erau, proferând amenințările și îndepărtându-se rapid”, a comunicat Poliția din regiunea britanică Northumbria.

Marea Britanie și alte state occidentale au luat măsuri stricte de securitate în ultimele luni, pe fondul amenințărilor proferate de organizația teroristă Stat Islamic în Irak și Siria. Un militar britanic, Lee Rigby, a fost decapitat în mai 2013 de doi islamiști, în centrul Londrei. În Australia, poliția a arestat doi bărbați suspectați că plănuiau să comită un o decapitare în public, în Sydney. Organizația teroristă Stat Islamic în Irak și Siria a executat numeroși ostatici prin decapitare, inclusiv cetățeni americani, britanici, japonezi și francezi.