Romeo-Florin Nicolae, șef al Vămii, a fost numit de Ponta la conducerea Direcției Antifraudă

Publicat: 01 08. 2013, 21:01
Actualizat: 29 03. 2019, 16:02

Romeo-Florin Nicolae, șef al Autorității Naționale a Vămilor, a fost numit, joi, de premierul Victor Ponta la conducerea nou-înființatei Direcții Generale de Antifraudă Fiscală, la propunerea ministrului Finanțelor.

El va avea statutul de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), care coordonează Direcția Generală de Antifraudă Fiscală.

La jumătatea lunii iunie, Romeo-Florin Nicolae a fost numit șef al Autorității Naționale a Vămilor din postul de director general adjunct la Direcția Generală de Informații Fiscale din cadrul ANAF.

Acesta a lucrat ca și consilier la Direcția Generală ANAF de Coordonare Inspecție Fiscală, iar ulterior a fost avansat în postul de director general adjunct.

Guvernul a avizat, la sfârșitul lunii iunie, înființarea Direcției Antifraudă, care va funcționa inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penală, prin preluarea activității Autorității Naționale a Vămilor și Gărzii Financiare.

În primăvara acestui an, premierul a anunțat că Agenția Națională de Administrare Fiscală, Garda Financiară și Direcția de Control Vamal vor fi reorganizate într-o Direcție Antifraudă, care se va ocupa țintit de combaterea evaziunii fiscale la accize, legume-fructe și alte produse, nu de „buticul din colț”.

El a arătat că dorește ca noua Direcție Antifraudă să lucreze ca un „DNA al Fiscului” și să aibă inclusiv competențe de cercetare penală, sub îndrumarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT).