Rompetrol, despre explozia de la Năvodari: Orice pericol a fost îndepărtat, instalația afectată oprită

Publicat: 22 08. 2016, 23:44
Actualizat: 05 06. 2018, 15:04

Potrivit documentului citat, incidentul a avut loc în jurul orei 18.00, pe platforma Petromidia, în zona instalației de distilare în vid, pentru neutralizarea incendiului intervenind echipajele de pompieri ale rafinăriei Petromidia, alături de cele ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța și de la Stația de Pompieri Midia-Năvodari.

„În acest moment, incendiul a fost neutralizat, iar zona incidentului a fost pusă în siguranță”, se precizează în comunicatul Rompetrol.

În timpul incidentului, au fost rănite patru persoane care, în acest moment, se află la spital sub supraveghere medicală.

„Reprezentații companiei sunt în legătură directă cu colegii afectați și cu familiile lor și le acordă tot sprijinul necesar”, spun reprezentanții Rompetrol.

Reprezentanții companiei au adăugat că, la nivelul companiei, s-a constituit o echipă formată din specialiști și a fost demarată o anchetă oficială pentru determinarea cauzelor care au dus la acest incident, în același timp, fiind luate toate măsurile necesare, pentru operarea în siguranță a rafinăriei.

„În acest moment, orice pericol a fost îndepărtat. Instalația afectată este oprită, activitatea rafinăriei fiind redusă”, se mai precizează în comunicat.