Rugăciune pentru sănătatea Regelui Mihai rostită de mitropolitul Andrei

Publicat: 09 03. 2016, 23:05

Credincioșii s-au rugat, miercuri seară, la sfârșitul slujbei de Vecernie, pentru însănătoșirea Regelui Mihai, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, rugăciunea fiind rostită de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț.

„Doctorul cel mare, doctorul sufletelor și trupurilor este Domnul Isus Hristos. De aceea, în această seară de rugăciune, L-am rugat să îl facă sănătos pe Majestatea Sa, Regele Mihai, să îi aducă mângâiere și însănătoșire. Când se află, acum, în suferință, noi credem că cel mai puternic mijloc de a-l ajuta este rugăciunea. Cu umilință te rugăm, Doamne, tămăduiește-l pe Majestatea Sa, Regele Mihai, și degrabă ridică-l din patul durerii. Îndură-te și vindecă-l pe Regele Mihai și dă-i sănătate”, a spus IPS Andrei.

Mitropolitul Clujului a subliniat că Regele Mihai a participat, în 5 noiembrie 1933, alături de tatăl său, Regele Carol al II-lea, la sfințirea Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

„În jurul Regelui Mihai plutește o atmosferă de bunătate, de corectitudine, de demnitate, care sunt legate de o Românie frumoasă pe care am vrea să o vedem reintaurată în viața noastră, în jurul nostru. Istoria monarhiei, pentru unii dintre noi, vine cu amintiri nostalgice, legate de ceea ce este frumos și bun în această țară”, a mai spus înaltul ierarh ortodox.

Câteva persoane, membre ale unor asociații regaliste, au desfășurat, în timpul rugăciunii, în incinta Catedralei, steagul monarhiei.

Regele Mihai este internat într-o clinică medicală din Lausanne și se află „într-o stare de accentuată slăbiciune fizică”, a comunicat, vineri, Biroul de Presă al Majestății Sale Regele Mihai I.