RUSALII 2012. Aglomerație pe DN 1: șoferii circulă bară la bară, spre București

Publicat: 04 06. 2012, 15:28
Actualizat: 04 06. 2012, 15:28

Traficul rutier este îngreunat, luni după-amiază, pe DN 1, pe Valea Prahovei, pe sensul de coborâre dinspre munte circulându-se în coloană, cu viteză redusă, în dreptul stațiunii prahovene Bușteni, la întoarcerea turiștilor din minivacanța de Rusalii.

Potrivit reprezentanților Poliției Prahova, drumul național 1 este aglomerat, luni după-amiază, pe sensul de mers Brașov – Ploiești.

Astfel, pe raza stațiunii prahovene Bușteni autovehiculele circulă bară la bară, cu viteză cuprinsă între 20 și cel mult 40 de kilometri pe oră, însă nu sunt blocaje în trafic.

Pe sensul de urcare spre munte traficul rutier pe Valea Prahovei se desfășoară în condiții normale.

Centrul Infotrafic al IGPR informează că, la ora 12.00, traficul rutier se desfășoară în condiții normale pe Autostrada Soarelui. Polițiștii recomandă șoferilor, în a doua parte a zilei, când DN 1 se va aglomera, să folosească ruta DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte.

Luni, în ziua de Rusalii, 2.100 de polițiști rutieri acționează la nivel național. Polițiștii vor folosi peste 430 aparate de monitorizare a traficului, urmărind în special prevenirea și combaterea vitezei. Acestea vor fi amplasate în special pe șoselele care fac legătura cu litoralul, dar și pe tronsonul Valea Prahovei – București al DN1.

Polițiștii vor fi sprijiniți și din aer de două elicoptere aparținând Inspectoratului General de Aviație din cadrul MAI.