S-a aventurat cu o barcă pneumatică pe Dunăre, pentru a ajunge în România. Prins de polițiștii de frontieră, le-a dezvăluit ce avea de gând

Publicat: 15 05. 2015, 12:39

Potrivit Gărzii de Coastă, joi, în baza unei informații, polițiștii de frontieră tulceni au depistat, în zona localității Pardina, un bărbat care nu vorbea limba română și nu își justifica prezența în zona de frontieră.

Inițial, acesta a prezentat la control un document pe numele unui cetățean georgian, solicitant de azil în Franța.

După verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul s-a prezentat sub o identitate falsă, fiind tot cetățean georgian, cu vârsta de 38 de ani și domiciliul stabil în capitala Georgiei, Tbilisi. Potrivit polițiștilor, el trecuse Dunărea cu o barcă pneumatică din Ucraina și a declarat că intenționa să ajungă într-o țară din Spațiul Schengen.

Polițiștii de frontieră i-au întocmit georgianului dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de intrare în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, respectiv fals privind identitatea și joi seară, în jurul orei 19.30, a fost predat autorităților din Ucraina, conform protocolului dintre cele două state.