Sălaj: Comuna Pericei a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă cunună de ceapă din lume

Publicat: 15 02. 2012, 11:42
Actualizat: 11 06. 2012, 18:01
Primăria comunei Pericei, județul Sălaj, a primit, joi, de la Guiness World Records Londra, certificatul prin care se atestă, oficial, intrarea comunei în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă cunună de ceapă din lume, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Primăria comunei Pericei, județul Sălaj, a primit, joi, de la Guiness World Records Londra, certificatul prin care se atestă, oficial, intrarea comunei în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă cunună de ceapă din lume, transmite corespondentul MEDIAFAX. Anterior, recordul la nivel mondial a fost deținut de Polonia, în 2005, cu o cunună de ceapă de 124 de metri, și de orașul Turda, în 2006, cu o cunună de ceapă de 135 de metri.

Primarul comunei, Boncidai Csaba, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFX, că lungimea cununii de ceapă a fost de 2,8 mile englezești, respectiv 4.518 metri, așa cum se arată în certificatul primit de la Londra. Potrivit primarului, autoritățile administrației locale vor organiza o întâlnire cu locuitorii comunei pentru ca intrarea acesteia în Cartea Recordurilor să fie marcată în cadru festiv.

Prima ediție a Festiavalului Cepei a avut loc între 8-9 septembrie 2007, manifestarea având drept scop promovarea economiei comunei Pericei, inițiativa aparținând administrației locale, cu susținerea Ministerului Agriculturii.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro