Salina de la Slănic Prahova a fost redeschisă vizitatorilor. Ce s-a întâmplat cu liftul care s-a prăbușit în gol

Publicat: 12 08. 2014, 20:07
Actualizat: 27 09. 2018, 19:42

Accesul turiștilor care vor să viziteze salina de la Slănic, județul Prahova, este din nou permis, aceștia fiind transportați în subteran cu microbuzele, în condițiile în care în continuare lifturile nu funcționează, a declarat, marți, directorul Salinei Slănic, Liviu Soare.

Microbuzele intră în salină o dată la o jumătate de oră, însă, dacă afluxul de turiști este mare, numărul curselor poate fi suplimentat, a precizat directorul salinei.

Prețul pentru vizitarea salinei a rămas același, respectiv 18 lei pentru un adult și 9 lei pentru un copil, beneficiind de reduceri grupurile de peste 30 de persoane.

Accesul turiștilor în salina de la Slănic Prahova, situată la peste 200 de metri în subteran, a fost interzis săptămâna trecută după ce un lift pus în funcțiune în anul 1936 și în care se aflau mai multe persoane s-a prăbușit în gol din cauza unei defecțiuni tehnice.

Incidentul s-a produs în timp ce liftul se afla aproape de baza minei, astfel încât cei aflați în lift nu au fost răniți grav, un turist suferind o luxație și fiind transportat la spital.

De asemenea, peste 300 de persoane au rămas blocate în subteran, fiind evacuate din mina de vizitare prin mina de exploatare cu două microbuze, operațiunea durând două ore și jumătate.

După incidentul de săptămâna trecută, singurii care au avut acces în mina de vizitare au fost turiștii care își cumpăraseră bilete de tratament.

În urma incidentului, numărul turiștilor care intră în salina de la Slănic a scăzut de la aproximativ o mie zilnic, cât se înregistrau, în medie, în lunile august ale anilor trecuți, la aproximativ 700. August este luna din an în care la salina de la Slănic se înregistrează cel mai marte aflux de turiști.