Șapte dintre agenții de la Poliția Pantelimon cercetați pentru luare de mită au fost arestați

Publicat: 24 10. 2013, 19:50
Actualizat: 31 01. 2019, 20:49

Șapte dintre agenții de la Poliția Pantelimon cercetați pentru luare de mită, fals și abuz în serviciu contra intereselor publice au fost arestați preventiv, printr-o decizie luată joi de Tribunalul București, la propunerea procurorilor.

Cei șapte fuseseră reținuți în urma audierilor de joi de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Unsprezece agenți de la Poliția Pantelimon sunt cercetați pentru luare de mită, fals și abuz în serviciu contra intereselor publice, fiind audiați după ce au fost ridicați în urma unor percheziții, a informat, joi, Parchetul Tribunalului București.

„În cursul lunii octombrie 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus începerea urmăririi penale față de 11 agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov – Poliția Orașului Pantelimon pentru comiterea, după caz, a infracțiunilor de luare de mită, fals intelectual și abuz în serviciu contra intereselor publice”, s-a arătat într-un comunicat de presă comun al Parchetului Capitalei și Direcției Generale Anticorupție.

Potrivit surselor citate, agenții de poliție luau bani de la șoferi pe care îi opreau în trafic, pentru a nu le reține permisele de conducere. În schimbul banilor, polițiștii fie nu-i sanționau, fie le întocmeau procese verbale de amendă pentru abateri ușoare, unele dintre ele aplicate doar în cazul pietonilor și care nu implicau reținerea permiselor de conducere.

Agenții de poliție suspectați în acest caz au fost ridicați miercuri, în urma unor percheziții făcute la sediul Poliției Pantelimon de către ofițerii DGA, sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului București.

Potrivit unor surse judiciare, agenții de la Poliția Pantelimon au intrat în atenția anchetatorilor în urma a două plângeri, una depusă în 2012 și cealaltă înregistrată la începutul acestui an.