Șaptesprezece copii din județul Constanța, internați cu toxiinfecție alimentară

Publicat: 16 02. 2012, 10:01
Actualizat: 14 03. 2012, 09:34
Șaptesprezece copii de la o școală generală și de la o grădiniță din județul Constanța au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, fiind diagnosticați cu toxiifecție alimentară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Șaptesprezece copii de la o școală generală șide la o grădiniță din județulConstanța au ajuns la Spitalul Clinic de BoliInfecțioase Constanța, fiind diagnosticați cu toxiifecțiealimentară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică a JudețuluiConstanța, este vorba despre copii cu vârste cuprinse între șase șizece ani de la școala din Piatra și de la grădinița din PalazuMic.

Ei au început să se simtă rău vineri, după ce consumaseră produsedin programul „Cornul și Laptele” și au fost duși la SpitalulClinic de Boli Infecțioase.

Copiii au fost internați, iar în prezent starea lor de sănătateeste bună, dar vor fi ținuți încă sub observație.

Cele două unități sunt aprovizionate cu lapte de la o firmă dinMureș și de la una din Brăila.

Reprezentanții DSP Constanța au luat probe din laptele incriminatși au declanșat o anchetă în acest caz.

Un caz similar s-a înregistrat în luna septembrie la o școalăgenerală din Tuzla, când 21 de elevi au suferit o toxiinfecțiealimentară, iar specialiștii au stabilit că ei s-au îmbolnăvit dincauza unei stafilococ prezent în lapte.

Mediafax