Șase avioane de luptă canadiene aterizează astăzi la Câmpia Turzii

Publicat: 07 05. 2014, 15:31
Actualizat: 08 07. 2016, 10:29

Șase aeronave de luptă de tip CF-18 Hornet ale Forțelor Regale Aeriene ale Canadei, împreună cu personal navigant și tehnic, sosesc astăzi, în jurul orei 17.00, la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, informează Ministerul Apărării Naționale.

Militarii canadieni vor participa la exerciții și activități de pregătire în comun cu militarii români, mai informează instituția.

Șeful Statului Major canadian, generalul Tom Lawson, și comandantul NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, au oferit marți informații despre ceea ce fac aceste forțe canadiene în Europa, în contextul unei vizite de două zile a comandantului militar al Alianței Nord-Atlantice la Ottawa.

Breedlove a precizat că forțele NATO mobilizate reprezintă un răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina și vor fi menținute până la sfârșitul anului, termen care poate să fie schimbat în funcție de decizia liderilor Alianței Nord-Atlantice la reuniunea din septembrie.

Canada contribuie cu aceste forțe cu scopul de a oferi asigurări aliaților est-europeni în contextul crizei ucrainene.

Lawson a dezvăluit că avioanele de tip CF-18 nu sunt înarmate, ele participă la antrenamente în afara bazei din România și nu patrulează vizând avioane și alte amenințări provenind de la Rusia.