Șase polițiști din Baltimore, inculpați pentru crimă după decesul lui Freddie Gray

Publicat: 01 05. 2015, 22:55

This browser does not support the video element.

Procuroarea din Baltimore Marilyn Mosby a precizat că Freddie Gray, decedat pe 19 aprilie, la o săptămână după arestarea sa, a fost victima unei răni grave la nivelul gâtului după ce a fost încătușat în duba poliției. Ea a adăugat că polițiștii i-au refuzat ajutorul medical, pe care l-a cerut de cel puțin două ori.

Mandate de arestare au fost emise pe numele a cinci polițiști vizați în acest dosar, a spus ea.

Pe lângă ucidere și violențe voluntare, capetele de acuzare includ agresiune și încarcerare fără un motiv valabil, a anunțat procuroarea în cursul unei conferințe de presă.

Ea a explicat că medicul legist însărcinat cu dosarul lui Gray consideră că rănile de la coloana vertebrală erau cauzate de faptul că, încătușată, victima nu a putut să se protejeze în timpul căderilor în duba poliției.

Freddie Gray nu putea să respire atunci când a fost scos din dubă, a declarat Marylin Mosby.

Mulțimea prezentă a aplaudat-o la finalul intervenției sale.

Cei șase polițiști vizați au fost deja suspendați, iar justiția federală a deschis o anchetă.

Decesul lui Freddie Gray a provocat manifestații violente începând de luni la Baltimore, unde autoritățile au instituit restricții de circulație pe timp de noapte.

Mii de polițiști și membri ai Gărzii Naționale rămân mobilizați pe străzile din Baltimore. Manifestații contra violenței poliției au avut loc și în alte orașe din Statele Unite. O sută de manifestanți au fost arestați miercuri la New York.