Șase suspecți, arestați în cazul atentatelor de la Bruxelles

Publicat: 25 03. 2016, 08:08
Actualizat: 25 03. 2016, 09:09

Autoritățile nu au oferit nicio informație despre identitățile celor arestați sau despre posibilele conexiuni cu atacurile teroriste de marți.

Arestările au fost făcute joi noapte în cartierul Schaerbeek, de la periferia Bruxellesului, unde atacatorii kamikaze de pe aeroportul Zaventem au închiriat o locuință, de la adresa căreia au solicitat o autoutilitară pentru a-și transporta coletele explozive.

Potrivit locuitorilor din zonă, s-au auzit explozii în zonă în timpul raidurilor poliției, dar cauza producerii lor este neclară.

Două explozii puternice au fost provocate marți dimineață pe aeroportul Zaventem, după ce doi islamiști, Ibrahim El Bakraoui și Najim Laachraoui și-au detonat centurile explozive. La scurt timp, fratele unuia dintre aceștia, Khalid El Bakraoui, a comis un atac sinucigaș la stația de metrou Maelbeek.

Cel puțin 31 de persoane au murit și 250 au fost rănite în atentatele de marți din Bruxelles.

Autoritățile belgiene caută doi suspecți, unul care s-ar fi aflat pe aeroportul Zaventem și care ar fi abandonat un pachet exploziv, reușind să fugă, și un al doilea care l-ar fi însoțit pe Khalid El Bakraoui la stația de metrou Maelbeek.

Toți cei trei atacatori kamikaze, de naționalitate belgiană, se aflau pe lista celor mai căutați suspecți în cadrul anchetei privitoare la atentatele din Paris din noiembrie, soldate cu 130 de morți.