Sava, de la SRI: SRI menține același nivel de alertă teroristă în România, albastru precaut

Publicat: 19 07. 2012, 18:14
Actualizat: 19 07. 2012, 18:14
Sorin Sava, șeful Biroului de presă al SRI, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că până la acest moment Serviciul menține același nivel de alertă teroristă în România, adică albastru precaut.

Sorin Sava, șeful Biroului de presă al SRI, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că până la acest moment Serviciul menține același nivel de alertă teroristă în România, adică albastru precaut.

„Asta nu înseamnă că nu suntem atenți în această privință și suntem mai puțin vigilenți”, a adăugat el.

Sava a precizat că nivelul de alertă teroristă este dat de SRI, care propune CSAT spre aprobare, potrivit legii.

Nivelul de alertă albastru precaut, al doilea din cele cinci, indică, potrivit site-ului SRI, faptul că „informațiile disponibile și evenimentele recente estimează existența unui risc scăzut de producere a unui atentat terorist”.

Următoarele trepte de alertă sunt galben – moderat, portocaliu – risc terorist ridicat și roșu – care înseamnă nivel critic.

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat, joi, la Constanța, că a fost instituit codul roșu pe toate aeroporturile din țară în urma atentatului din Bulgaria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Da, este cod roșu pe toate aeroporturile din România. Imediat, aseară, după ce s-a întâmplat evenimentul s-a luat această masură, deci atenția este sporită. Sunt măsurile maxime de siguranță luate și este normal, în cazuri de urgență așa se procedează”, a afirmat Silaghi.

Opt persoane au fost ucise, iar 37 rănite în urma unui atac terorist comis miercuri la aeroportul din Burgas, când un autocar care transporta turiști israelieni către stațiunea Sunny Beach a explodat.

Atentatul din Bulgaria a fost unul dintre subiectele ședinței de joi a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, de la Palatul Cotroceni.

Joi, premierul a spus, pe Autostrada Soarelui, că la CSAT se va discuta despre tragedia de la Burgas și despre măsurile pe care România trebuie să le ia, existând anumite proceduri în astfel de situații.