Scandal în Buzău. Un recidivist a vrut să îl taie cu coasa pe un polițist

Publicat: 04 05. 2015, 13:53

Un control de rutină era să se sfârșească tragic pentru un polițist din comuna buzoiană Smeeni. Polițistul a fost la un pas să fie decapitat cu o coasă de către un recidivist, prins că se urcase la volanul unui automobil în stare de ebrietate și cu permisul suspendat.

Omul legii a scăpat teafăr după intervenția salvatoare a jandarmului care îl însoțea. Acesta din urmă nu a ezitat să potolească furia agresorului cu trei focuri de avertisment, informează știridebuzău.ro.

Tentativa s-a produs în satul Lucieni, comuna Smeeni, după ce agresorul a fost prins conducând o mașină beat și cu permisul suspendat. În fața întrebărilor oamenilor legii, individul a devenit recalcitrant și a demarat în trombă, oprindu-se în gospodăria sa.

Polițistul și jandarmul au plecat în urmărire însă au fost întâmpinați de șoferul nervos, înarmat cu o coasă, cu care a încercat să-l lovească pe polițișt în cap.

Doar un reflex de moment a făcut ca acesta să nu fie rănit, iar colegul său a scos pistolul și l-a somat pe individ cu trei focuri de armă trase în aer. Recidivistul s-a speriat și a rupt-o la fugă, fiind urmărit de jandarmi și polițiști.

Aceștia l-au căutat pe buzoian în noaptea de joi spre vineri, găsindu-l vineri dimineață, la intrarea în orașul Buzău. Bărbatul a fost dus la audieri, fiind cercetat pentru ultraj, iar dosarul va fi declinat Parchetului Judecătoriei Pogoanele.

video: știridebuzău.ro