SCANDAL PIAȚA UNIVERSITĂȚII. Ministrul de Interne Mircea Dușa a schimbat conducerea biroului de presă al Jandarmeriei

Publicat: 30 08. 2012, 17:15
Actualizat: 06 07. 2016, 05:17

Responsabilii pentru comunicare și relația cu presa din cadrul Jandarmeriei Române au fost schimbați astăzi, după ce ministrul de Interne Mircea Dușa a criticat modul în care Jandarmeria a comunicat statisticile privind sancțiunile aplicate protestatarilor care au ocupat carosabilul în Piața Universității, după anunțul Curții Constituționale de invalidare a referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Astfel, șeful Serviciului de Informare și Relații Publice, maiorul Marius Teodorescu, a fost înlocuit de colonelul Romică Moise, iar purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române a fost numit maiorul Sorin Despina, în locul lui Florin Hulea.

Colonelul Romică Moise a condus Editura Jandarmeriei Române și este redactorul-șef al revistei „Jandarmeria Română”. Maiorul Sorin Despina a mai ocupat funcția de purtător de cuvânt al Jandarmeriei și lucrează și ca redactor la revista Jandarmeriei.

Într-un interviu pentru gândul, ministrul Mircea Dușa declara marți că nu a contestat faptul că protestatarii care susțineau punctul de vedere al guvernului Ponta au fost sancționați, ci doar modul în care Jandarmeria a comunicat acest lucru.

„Am o nemulțumire personală legată de modul de comunicare nu numai al Jandarmeriei, ci în general al Ministerului Administrației și Internelor. Vreau ca acest minister să fie mai uman și să iasă din stereotipul de a comunica numai în cifre”, a declarat pentru gândul ministrul Mircea Dușa.