SCANDALOS. Un polițist rupe tăcerea: „Șefii pun presiuni pe noi să dăm mai multe amenzi” / Despre proasta dotare: „Li s-au blocat pistoalele colegilor și nu au avut ce să facă!”

Publicat: 16 04. 2020, 09:55
Foto: Facebook / Valer Kovacs

Polițistul Valer Kovacs face dezvăluiri șocante despre problemele din sistem, în plină pandemie de coronavirus. Acesta este polițist în cadrul IPJ Timiș și liderul Sindicatului Național al Polițiștilor DECUS, filiala Timiș.

„Problema cu presiunea să dăm amenzi exista și înainte de Starea de Urgență. Chiar și domnul Despescu a zis: hai să nu mergem la rupere acum cu amenzile”, a declarat polițistul, într-un interviu pentru Libertatea.ro.

„Să mergem pe principiul: nu poți să vii din teren fără nicio sancțiune”, a mai explicat Kovacs.

Polițistul se plânge și de proasta dotare a autorității: „Noi ne cumpărăm inclusiv vestele reflectorizante, noi ne cumpărăm spray-ul lacrimogen, noi cumpărăm cătușe, noi ne cumpărăm lanterne.

În afară de un pistol de 40 de ani și o stație, noi altceva nu primim de la Inspectorat. Au fost incidente, s-au blocat pistoale colegilor și efectiv nu aveau ce să facă.

Șefii nici nu au curajul să raporteze mai sus, doar ca să nu deranjeze, să nu fie schimbați”, a precizat acesta.

Despre „concursul” de dat amenzi: „Nu este o competiție între polițiști, ci între șefi. Șefii ies în față cu cine are mai multe amenzi pe structură. Eu am efectuat patrulare noaptea. La ora 3 nu trecea o mașină pe stradă. În două ore o trecut două mașini. Ce sancțiune să le dau? Să trag de oameni, să îi verifc la trusa medicală și la triunghiul reflectorizant?”

Despre situația personalului din stradă: „Nu mi se pare corect ca jumătate din lucrători să fie șefi sau lucrători la birou, în condițiile în care este deficit în stradă”

Despre faptul că spune adevărul: „Nu am fost personal amenințat, dar în șase luni de zile am avut la cercetări disciplinare, ultima cu diminuarea salariului, că nu mi-a venit să cred”.