Scandalul DNA. Ministrul de Interne cere revocarea a doi polițiști detașați la Direcția Națională Anticorupție, care apar în înregistrările lui Cosma

Publicat: 14 02. 2018, 16:13
Actualizat: 27 03. 2019, 02:58

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri, că a solicitat procurorului șef al DNA revocarea din funcție a celor doi polițiști care apar în înregistrările legate de activitatea DNA Ploiești, precizând că faptele sunt de o mare gravitate.

„Am solicitat procurorului șef al DNA să-i revoce din funcție, pentru că Ministerul Afacerilor Interne nu poate s-o facă. Motivul este evident. Cred că faptele expuse în spațiul public sunt de o mare gravitate. Evident că e un lucru foarte grav care trebuie de îndată cercetat și este firesc ca toate instituțiile statului să reacționeze”, a afirmat Carmen Dan, la bilanțul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

„Ministrul afacerilor interne a solicitat procurorului șef DNA revocarea detașării din funcție a celor doi polițiști care apar în înregistrările care privesc activitatea DNA – Serviciul Teritorial Prahova. Este vorba de comisarul șef de poliție Iordache Mihai și comisarul șef de poliție Florea Gabriela”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă remis miercuri MEDIAFAX.

MAI transmite că, potrivit ordonanței de urgență 43/2002 privind Direcția Națională Anticorupție, revocarea din funcție, înaintea împlinirii termenului de detașare, a polițiștilor de poliție judiciară detașați la DNA se face prin ordin motivat al procurorului șef.

Solicitarea lui Carmen Dan a fost făcută în cursul zilei de marți, 13 februarie 2018, completează MAI.