Scenă „divină” la Focșani, unde un preot a vrut să-i sărute mâna lui Marian Oprișan: În jurul d-voastră sunt oameni din biserică, crescuți în miros de tămâie și gust de prescură VIDEO

Publicat: 15 10. 2019, 08:29

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, ÎPS Ciprian, i-a oferit luni, 14 octombrie, lui Marian Oprișan, cu ocazia sfințirii mici a Catedrale Ortodoxe „Sf. Cuvioasa Parascheva” din Focșani, Ordinul „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău, Clasa I”. Oprișan a primit și o icoană.

Oprișan a primit distincția pentru „sprijinul material și moral oferit pentru realizarea lucrărilor de zidire și înfrumusețare a bisericii”, a declarat arhiepiscopul, potrivit adevărul.ro.

La un moment dat, unul dintre preoți încearcă să-i sărute mâna lui Marian Oprișan.

 „Nu doar pentru acest edificiu ecleziastic, ci pentru toate proiectele de mare anvergură pe care le-ați făcut în anii de administrație în județul Vrancea și pentru faptul că în aparatul administrativ pe lângă dumneavoastră sunt oameni recrutați din mijlocul bisericii, crescuți așa cum spunea vrednic Vlădică, în miros de tămâie și gust de prescură, oameni cinstiți care vă slujesc cu multă dăruire și credință, noi vă dăruim o icoană a Maicii Domnului, ocrotitoarea domniei voastre”, a spus preotul Florentin Răuță, autorul gestului.

Liana Alexandru, fost jurnalist la Digi24, a comentat pe Facebook filmarea respectivă: „Ce vedeți în imagine este un preot care se-apleacă să-i pupe mâna lui Marian Oprișan…”