SCENARIU. Ce fel de polițiști vor putea fi angajați, fără concurs, în Ministerul de Interne! Autoritățile au luat în calcul un scenariu de groază

Publicat: 16 03. 2020, 18:33
Actualizat: 16 03. 2020, 18:37

Odată cu publicarea în Monitorul Oficial a stării de urgență, printre măsurile care pot fi aplicate se numără și angajările, fără concurs, în structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Scenariul gândit de autorități pentru ca acest demers să devină necesar, este unul în care România ar deveni sat fără câini, din cauza epidemiei de coronavirus.

Surse din Poliție au declarat, pentru gândul.ro, că angajările fără concurs ar deveni necesare într-un scenariu în care majoritatea polițiștilor din structurile de Ordine Publică ar fi infectați cu noul virus.

Astfel, puținii rămași neatinși de coronavirus ar fi retrași pentru întocmirea dosarelor penale, în timp ce noii angajați ar fi scoși pe străzi, pentru menținerea ordinii publice.

În același timp, Poliția Locală, trecută în subordinea MAI odată cu declararea stării de urgență, va fi folosită, în special, pentru escortarea convoaielor, care, din ce se preconizează, vor fi din ce în ce mai multe pe măsură ce ne apropiem de sărbătorile Pascale, ce vor coincide cu întoarcerea unui număr important de români, în special din țări grav afectate de COVID 19, cum sunt Italia și Spania.