Schimb dur de replici între Traian Băsescu și Luis Lazarus: „Faci jocuri politice, derbedeule” – VIDEO

Publicat: 05 08. 2019, 14:05

Cei doi trebuiau să participe  la o dezbatere despre cazul Caracal, dar totul s-a transformat într-un circ. Schimbul dur de replici a început în momentul în care Lazarus a adus în discuție statisticile privind persoanele dispărute în timpul mandatelor lui Băsescu. Fostul președinte a ripostat și l-a acuzat pe Lazarus că face jocuri politice și l-a numit derbedeu. 

Dialogul dintre Băsescu și Lazarus:

Lazarus: Domnul președinte să nu uite că în 2007, când a dispărut Elodia, am verificat toate acele statistici ale Ministerului de Interne și erau mii de persoane dispărute. Iar în 2012, tot în mandatul domnului președinte Băsescu, a fost dosarul cu cele 20 de eleve care au fost scoase la produs și șantajate de clanurile interlope.

Băsescu: Numai o clipă, văd că Lazarus își face numărul.

Lazarus: Nu-mi fac numărul, astea sunt statisticile.

Băsescu: Prin 2012, au fost condamnați cei din dosarul cu cele 20 de eleve. După mintea dumneavostră, ce trebuia să fac? Să stau și să văd ce face fiecare adolescentă?

Lazarus: Alea au fost răpite, sechestrate și livrate americanilor de la Deveselu. Dumneavoastră nu știți de dosarul acela?

Băsescu: Nu știu!

Lazarus: Îmi pare rău. Nu ar fi prima dată când nu știți ceva.

Băsescu: Le știți dumneavoastră pe toate. Ești atât de mărunt pentru subiectul ăsta, încerci să faci o joacă politică când discutăm un subiect atât de grav. Nu poți fi și om?!

Lazarus: Dar dumneavoastră puteți fi om? Că iar plângeți la televizor.

Băsescu: Doamnă, vă doresc o seară plăcută!

Lazarus: De ce nu mai stați, domnule președinte? Poate vorbim și de cele o sută de NUP-uri (n.r. neînceperea urmăririi penale) pe care le-ați dat lui Bercea Mondial. Fugiți acum? Stați aici, să dați seama românilor! De clanurile care își făceau numărul în mandatul dumneavoastră mai știți? Cum a luat Bercea Mondial 100 de NUP-uri?

Băsescu: Nu știu. 

Lazarus: Dar de fratele dumneavoastră știți? A avut ceva probleme?

Băsescu: A avut și a făcut pușcărie! Spre deosebire de tine, care meritai și n-ai făcut.

Lazarus: Stați aici să ne explicați, unde fugiți?

Băsescu: Doamnă, am o rugăminte… De fapt, îl încurajați pe Lazarus neluându-i emisia. Lăsați un derbedeu ca ăsta să intre pe post.

Lazarus: Să stea aici, să ne povestească cum a turnat la Securitate!

Băsescu: Faci jocuri politice, derbedeule!

Foto: Captură