Schimbare majoră pentru toți elevii. Monica Anisie face anunțul neașteptat: Regândim modul de predare / Câte ore de școală vor avea copiii

Publicat: 13 11. 2019, 10:23

„E vorba de regândit modul în care disciplinele s-ar putea preda. Că nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat discipline”, a spus Monica Anisie, într-un interviu acordat Europa FM.

Planurile-cadru stabilesc acele discipline care fac parte din programa școlară a elevilor, pe fiecare clasă în parte și câte ore pe săptămână studiază elevii respectiva materie.

În octombrie, Parlamentul a votat un proiect care scade numărul de ore la școală și liceu.

Elevii din învățământul primar vor avea 20 de ore pe săptămână (față de 19-22 oer în prezent), elevii de gimnaziu 25 de ore pe săptămână (față de 26-34 acum) și cei de liceu 30 ore pe săptămână.

„Eu locuiesc în Franța și aici programul școlar este doar patru zile pe săptămână, o zi pe săptămână liberă adică miercurea și orele se fac până la ora 16, iar apoi nu mai vorbesc de câte vacanțe au copiii”, comentează cineva.

„La un liceu vocațional cum vreți un elev sa ia bacul la Istorie, doar cu o oră pe săptămână, doamnă ministru?”, o întreabă altcineva pe Anisie.