Schimbarea care îi va afecta pe toți studenții de la Medicină. Bănicioiu: „Este obligatorie”

Publicat: 12 09. 2014, 15:13
Actualizat: 18 05. 2015, 16:19

„Voi vorbi cu ministrul pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, cu rectorii universităților de medicină, astfel încât chiar din acest an universitar, care începe la 1 octombrie, să introducem obligatoriu un stagiu de practică la ambulanță, în vacanța de după anul trei”, a declarat pentru Mediafax ministrul Sănătății,care a participat la deschiderea celei de a XV-a Conferințe naționale de medicină de urgență, organizată în perioada 11-14 septembrie, la Poiana Brașov, de către Asociația Serviciilor de Ambulanță din România, împreună cu Societatea de Salvare București.

Potrivit ministrului Sănătății, medicina de urgență este baza pregătirii pentru orice specialitate, iar serviciile de ambulanță sunt cel mai potrivit loc unde studenții își pot începe pregătirea.

„Consider că este absolut necesar să începem acest proiect cât mai repede. De cele mai multe ori, practica studenților este neglijată și de aceea vom face toate demersurile pentru ca din acest an, obligatoriu, studenții să facă un stagiu de practică în serviciile de ambulanță și SMURD”, a mai spus ministrul Nicolae Bănicioiu.