Se întâmplă în România: femeie împușcată mortal de un bărbat care a confundat-o cu o vulpe

Publicat: 07 06. 2014, 10:41
Actualizat: 29 07. 2014, 16:46

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba, Luminița Prodan, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că o femeie de 61 de ani din comuna Gârda de Sus din Munții Apuseni a fost împușcată mortal, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de un bărbat în vârstă de 28 de ani.

Prodan a precizat că tânărul a fost cel care a sesizat Poliția în acest caz și, ulterior, le-a povestit oamenilor legii că, în timp ce se afla în zona „După Munțișor”, a confundat-o pe femeie cu o vulpe și a împușcat-o.

„Tânărul a povestit că în timp ce intenționa să vâneze o vulpe a împușcat din greșeală o femeie din aceeași comună. Bărbatul este audiat în prezent de polițiști și urmează să fie cercetat de procurorii Parchetului Judecătoriei Câmpeni”, a mai spus Prodan.

Potrivit sursei citate, bărbatul este tot din Gârda de Sus și lucrează ca paznic de vânătoare, el deținând legal arma cu care a împușcat-o mortal pe femeie, însă neavând autorizație pentru a vâna în zonă.

El este cercetat pentru ucidere din culpă și braconaj.

Luminița Prodan a mai spus că femeia se afla cu soțul său în zona respectivă pentru a păzi un teren agricol de mistreți.

Dan Lungu, corespondenti@mediafax.ro