Se întâmplă în România: zone inundate din cauza ignoranței oamenilor. „Dacă e posibil așa ceva! Comportamentul este ca în junglă”

Publicat: 21 04. 2014, 13:33
Actualizat: 05 02. 2019, 18:58

Potrivit datelor furnizate de Primăria Râmnicu Vâlcea, în zonele „Morilor” și „Troianu” din municipiu s-au produs inundații în prima zi de Paște, după ce canalizarea orașului a refulat din cauza cantităților mari de gunoi aruncate de cetățeni în diguri.

Astfel, în cartierul Morilor angajații administrației publice au scos dintr-un canal de scurgere cantități mari de gunoi menajer, dar și o banchetă de autoturism aruncată într-un canal și care a blocat trecerea apei pe sub un pod.

„Nu este prima dată când s-a întâmplat aici ca podul să fie înfundat de gunoaiele pe care le aruncă locuitorii din zonă. O să trecem la niște controale drastice pentru că nu se poate chiar așa. Scurgerea a fost obturată în primă fază de o banchetă de mașină, de o banchetă auto. Dacă e posibil așa ceva! Vorbim de un oraș municipiu reședință de județ și comportamentul este ca în junglă. Îmi pare foarte rău că o spun, în loc să ne vedem liniștiți de sărbători toată ziua a trebuit să patrulăm între două puncte – problemă ale orașului” a afirmat primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Gigi Matei.

Acesta a afirmat că în situația din cartierul Morilor „nu numai natura este de vină, ci în primul rând și în procent foarte mare, oamenii”.

O altă zonă a orașului în care s-au produs inundații este „Troianu”, unde un canal subteran peste care a fost turnat covor asfaltic s-a înfundat, iar pentru desfundarea acestuia este nevoie de spargerea covorului asfaltic.

„Este om lucrare mai dificilă care va fi rezolvată după sărbători”, a mai spus primarul orașului Râmnicu Vâlcea.