Se întâmplă la Iași: hoții au furat statuile lui Barbu Delavrancea, Ciprian Porumbescu și Nicolae Gane

Publicat: 09 03. 2013, 18:51
Actualizat: 04 09. 2019, 16:08

Statuile lui Barbu Delavrancea, Ciprian Porumbescu și Nicolae Gane au fost furate noaptea trecută de pe soclurile amplasate în Parcul Copou din Iași.

Polițiștii criminaliști din Iași încearcă să găsească hoții care au furat statuile din bronz ale lui Barbu Delavrancea, Ciprian Porumbescu și Nicolae Gane noaptea trecută direct de pe socluri.

Statuia lui Barbu Delavrancea pe care hoții au furat-o era amplasată pe partea dreaptă față de intrarea în parcul Copou, iar busturile lui Ciprian Porumbescu și Nicolae Gane se aflau unul lângă cealălalt în zona din apropierea Teiului lui Eminescu.

„Noi am fost sesizați în cursul dimineții de reprezentanții Casei de Cultură despre dispariția statuetelor. În prezent, facem cercetări complexe pentru depistarea hoților și recuperarea lor”, a declarat pentru gândul inspectorul Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poiliție Iași.

Polițiștii din Iași au luat la verificat toate centrele de prelucrare a fierului vechi de teamă ca hoții să nu fi dus deja la topit monumentele. Un bust cântărește câteva sute de kilograme, astfel că oamenii legii sunt convinși că au fost mai mulți hoți care au participat la furtul statuilor extrem de valoroase.