Se pregătea să ia carnetul de șofer, dar a trecut pe roșu. Când au oprit-o, polițiștii au rămas fără cuvinte: cum l-au găsit pe instructor

Publicat: 07 08. 2014, 10:30
Actualizat: 27 03. 2019, 07:57

Potrivit unui comunicat transmis de Poliția Județeană Cluj, un instructor auto în vârstă de 56 de ani din Cluj-Napoca a fost depistat, miercuri, de polițiști, cu o alcoolemie în aerul expirat de 0,15 la mie, în timp ce pregătea cursanți pentru obținerea permisului de conducere.

„Polițiștii rutieri au oprit în trafic, pe strada Aurel Vlaicu, un autoturism al unei școli de șoferi, întrucât nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului. În urma verificărilor efectuate, precum și din declarațiile cursantului aflat la volanul autoturimului, a reieșit că manevra a fost efectuată la îndemnul celui care îl supraveghea”, se arată în comunicatul Poliției.

Potrivit sursei citate, instructorul auto a fost amendat cu 810 lei, i-a fost reținut permisul de conducere pe 90 de zile și i-a fost retras atestatul profesional.

Marți, un instructor auto din Cluj a fost prins băut în timp ce pregătea cursanți să obțină permis de conducere, acestuia fiindu-i retras permisul de conducere și atestatul în baza căruia instruia, el fiind amendat cu peste 800 de lei.