Se redeschid restaurantele: Consumul de produse în picioare, interzis / Nu se dansează, nu se consumă alimente sau băuturi la bar

Publicat: 01 09. 2020, 07:12
Foto ilustrativ: Pixabay.com

Executivul redeschide restaurantele de la 1 septembrie, dar și cinematografeele, respectiv sălile de concerte sau spectacole, cu restricțiile aferente.

De exemplu, la o masă în restaurant post sta cel mult ȘASE PERSOANE, iar între mese trebuie păstrată o distanță de minimum DOI METRI, scrie stiripesurse.ro.

De asemenea, dacă este posibil, vor fi amenajate culoare unice pentru circulația clienților, iar meniurile, olivierele și solnițele nu vor fi mutate de pe o masă pe alta.

Barurile, cluburile și discotecile rămân deocamdată închise.

Guvernul a redeschis restaurantele, de marți, cu respectarea normelor de protecție. Activitatea poate fi reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5 / 1.000 de locuitori.

Triaj strict la intrarea în restaurante

Intrarea în local se face pe baza unui „triaj observațional”, iar cei care prezintă semne de afecțiune respiratorie nu vor fi acceptați.

„Administratorii restaurantelor şi cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât şi a celor de la interior, trebuie să asigure o distanţă de minimum 2 metri între mese şi să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă”, au mai decis autorităţile.

Măsurile sunt foarte stricte:

– Culoare unice pentru circulația clienților
– Meniurile, olivierele și solnițele nu vor fi mutate de pe o masă pe alta și se dezinfectează după fiecare client
– Consumarea de produse în picioare este interzisă
– Nu se poate mânca sau bea la bar
– Este interzis dansul în restaurante, pentru a reduce interacțiunea între persoane

Liber la cinema și sălile de concerte

Se redeschid și cinematografele și sălile de spectacol – una din condițiile de bază este să nu se depășească 50% din capacitatea sălilor.

De asemenea, de la 1 septembrie, crește numărul celor care pot lua parte la evenimentele private – cel mult 50 persoane în interior, cel mult 100 persoane afară.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat vineri că turiștii cazați în hoteluri vor putea mânca în restaurantele din interior chiar dacă în aceste zone se depășește rata de infectare de 1,5 la mie.