Se schimbă programul de distracție în Centrul Vechi al Capitalei. Localurile s-ar putea închide mult mai devreme

Publicat: 01 02. 2013, 16:14
Actualizat: 21 03. 2019, 21:44

Programul de funcționare al teraselor amplasate în Centrul Vechi al Capitalei, în perioada 15 martie – 15 noiembrie a fiecărui an, ar putea fi modificat în urma intrării în vigoare a unui proiectului de hotărâre privind aprobarea regulamentului legat de modul de organizare al acestora. Proiectul este supus, în prezent, dezbaterii publice de către Primăria Municipiului București (PMB).

Astfel, terasele care vor fi amplasate în Centrul Vechi în perimetrul delimitat de Strada Lipscani, Bulevardul I.C Brătianu, Splaiul Independenței și Calea Victoriei vor funcționa, de luni până joi, cel târziu până la ora 24:00. În cazul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică, programul acestora va putea fi extins cu o oră, deci până la ora 1:00. Celelalte terase amenajate în centrului istoric al Bucureștiului vor funcționa până la ora 22:00.

De asemenea, spectacolele live care vor fi organizate pe terasele sezoniere se vor termina și ele tot la ora 22:00, iar organizarea de evenimente festive private, precum nunțile și botezurile, va fi interzisă, conform aceluiași document.

Prevederile acestui regulament se vor aplica atât în cazul teraselor amplasate pe terenurile proprietate privată ale persoanelor fizice, cât și pe cele aflate în proprietatea persoanelor juridice.

„Plecând de la un set de probleme reale, precum agresarea și degradarea peisajului urban, inclusiv prin amenajarea inadecvată a teraselor sezoniere, se dorește ca prin implementarea unui set de măsuri, inclusiv prin reglementarea activității de alimentație publică pe terasele sezoniere în Centrul Istoric București, să se amelioreze imaginea urbană a unei zone de interes național și internațional, să sporească atractivitatea acestui obiectiv turistic cu un real potențial de dezvoltare economică și să se îmbunătățească în același timp confortul și condițiile de viață ale rezidenților și utilizatorilor spațiilor din acest perimetru”, se explică în expunerea de motive pentru aprobarea acestui regulament.

Persoanele care vor să își trimită, în scris, propunerile sau opiniile legate de acest proiect de act normativ pot face acest lucru până la data de 25 ianuarie a acestui an, fie prin intermediul site-ului oficial al PMB, fie prin poștă, pe adresa instituției.