Sean Connery suferea de demenţă, a dezvăluit soţia actorului

Publicat: 01 11. 2020, 19:37
Actualizat: 06 04. 2021, 15:28
Sean Connery suferea de demenţă, a dezvăluit soţia actorului / Sursă Foto: Pixabay

Actorul scoţian Sean Connery, decedat sâmbătă la vârsta de 90 de ani, suferea de demenţă şi s-a stins „paşnic”, a dezvăluit soţia sa, relatează tabloidul Daily Mail.

Marele actor suferea de demență

„Cel puţin a murit în timpul somnului, foarte paşnic. Am fost alături de el tot timpul şi s-a stins pur şi simplu. Era ceea ce-şi dorise”, a spus Micheline Roquebrune, pictoriţă franceză care a devenit cea de-a doua soţie a legendarului interpret al agentului „007” în 1975.

„Suferea de demenţă, iar acest lucru a avut cu adevărat efecte negative asupra sa”, a mai spus aceasta.

„Era un om nemaipomenit şi am avut o viaţă minunată împreună”, a mai spus Roquebrune. „Va fi foarte greu fără el, ştiu. Dar nu putea ţine la nesfârşit, iar el a plecat paşnic”, a dezvăluit ea.

Sean Connery a decedat înconjurat de familie, la Nassau, în Bahamas. Nu era bine „de ceva vreme”, a declarat fiul său, Jason Connery, pentru BBC.

Star al cinematografiei

Sir Sean Connery A jucat în filme precum „The Untouchables”, „The Rock” sau „First Knight”, dar celebritatea i-au adus-o rolurile în care l-a interpretat pe James Bond.

Actorul a fost considerat multă vreme drept unul dintre cei mai buni actori care au interpretat rolul spionului iconic James Bond. Acesta fusese decorat de regina Elisabeta a II-a în anul 2000.

Potrivit BBC, actorul, care împlinise recent vârsta de 90 de ani, a murit în somn în timp ce se afla în Bahamas. Presa britanică mai scrie că starul nu se simțea bine în ultima vreme.

Connery a fost unul dintre favoriții publicului timp de mai bine de 40 de ani.

Actorul și-a publicat autobiografia, „Being a Scot”, co-scrisă împreună cu Murray Grigor, în 2008. Pe lângă premiul de cavaler și premiul Academiei, a primit multe felicitări pe parcursul lungii sale cariere, venite din partea marilor instituții ale filmului de pe glob.

A primit oscarul  în 1988, când a fost numit cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul său din filmul The Untouchables.