Sebastian Ghiță, la DNA Ploiești, în ultima zi în care poate achita cauțiunea de 13 milioane de euro

Publicat: 11 04. 2016, 13:08
Actualizat: 11 04. 2016, 13:55

This browser does not support the video element.

Sebastian Ghiță a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor referitoare la cauțiunea impusă de procurori, la intrarea în sediul DNA Ploiești, motivând că nu are voie să dea declarații.

Magistrații instanței supreme au respins, miercuri, contestația formulată de Sebastian Ghiță împotriva controlului judiciar pe cauțiune dispusă de procurorii DNA Ploiești, suma pe care trebuie să o plătească deputatul fiind de 13 milioane de euro.

Sebastian Ghiță avea termen până miercuri, 6 aprilie, pentru a achita cauțiunea însă procurorii i-au admis cererea de prelungire a termenului până luni, 11 aprilie, dată la care ar trebui să achite 13 milioane de euro sau să depună garanții mobiliare sau imobiliare în limita sumei.

La ședința de judecată, procurorul DNA le-a spus judecătorilor că Sebastian Ghiță a încălcat controlul judiciar impus întrucât la data de 5 aprilie a participat la o emisiune televizată, unde ar fi făcut referiri la dosarul său.

Una dintre interdicțiile impuse de procurori în cadrul măsurii preventive a fost ca acesta „să nu facă declarații publice în mass-media referitoare la obiectul cauzei, la ceilalți coinculpați din dosar, precum și la martorii audiați în cauză”.

Sebastian Ghiță este acuzat de dare de mită, șantaj, două infracțiuni de folosire, în mod direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, cumpărare de influență și conducerea fără permis.