Sediul modernizat al Judecătoriei Hunedoara, inaugurat după lucrări care au depășit 1 milion de euro

Publicat: 29 10. 2014, 16:13

Lucrările de renovare a Judecătoriei Hunedoara au început în urmă cu trei ani, după ce angajații de la registratură s-au văzut nevoiți să așeze scânduri pe podea pentru a nu călca în apa infitrată după ploi, iar judecătorii au reclamat probleme de sănătate după ce au dezvoltat alergii din cauza dosarelor mucegăite din arhivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Erau condiții improprii pentru a ne desfășura activitatea de judecată, începând cu registratura și arhiva care erau mereu inundate. Când ploua se întâmpla să iasă efectiv prin pardoseală apa și era necesar de multe ori chiar să fie puse scânduri pe podea astfel încât lucrătorii de la registratură să poată trece, să nu intre cu picioarele în apă. De asemenea, în arhive, din cauza umezelii, a igrasiei erau dosarele cu mucegai. Ajungeau pe masa judecătorului și chiar s-a întâmplat să fie probleme de sănătate, de alergii din cauza acestor ciuperci de pe dosare. Nici în birouri nu era suficient spațiu. Stăteau câte patru judecători într-un birou, la fel și la grefieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Hunedoara, Gheorghița Florincaș.

După trei ani și trei luni de lucrări, care au costat aproximativ un milion de euro, sediul modernizat al Judecătoriei Hunedoara a fost inaugurat miercuri, în prezența ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, a președintelui CSM, Adrian Bordea, și a altor șase membri ai CSM.

În cei trei ani au fost executate lucrări de extindere, de modernizare a clădirii și de renovare a fațadei acesteia.

„Sediul nou are două săli de judecată, trei săli de consiliu, lift și birouri suficiente pentru judecători și grefieri, spațiu pentru avocați și săli decente care adăpostesc arhiva și registratura”, a precizat președintele Judecătoriei Hunedoara, Gabriela Trandafir.

Cu această ocazie Cazanciuc a spus că imobilele instanțelor de judecată din 27 de capitale de județ ale țării vor intra într-un program de investiții al Ministerului Justiției, iar proiectul urmează să fie propus Guvernului în cursul săptămânii viitoare.