Șefa DNA continuă disputa cu ANAF: Fiscul recuperează doar 12 la sută din pagubele produse de corupți

Publicat: 30 09. 2015, 19:45

Săptămâna trecută, șefa DNA a criticat ANAF pentru că nu recuperează banii de la corupți. În replică, șeful Fiscului s-a plâns că nu are oameni suficienți și că se întâmpină piedici legislative. De ce nu se fac modificările legislative de care e nevoie, a întrebat șefa DNA.

O agenție de Administrare a Bunurilor Sechestrate este încă în faza de proiect, ce așteaptă votul final în Parlament. Între timp, Fiscul are de recuperat 300 de milioane de euro numai din sentințele definitive de anul trecut. Banii ar permite dublarea salariilor medicilor, a spus Kovesi. Cifra a fost contestată însă de ANAF, care susține că suma ar fi de 150 de milioane de euro. Șefa DNA cere și eliminarea imunității pe viață a miniștrilor și foștilor miniștri în fața legii, potrivit TVR.

Prim-ministrul Victor Ponta nu a putut fi anchetat pentru conflict de interese, infracțiune presupus comisă în exercițiul funcției de prim-ministru. Parlamentul nu a aprobat ancheta DNA. Dacă ar fi făcut-o, președintele Klaus Iohannis ar fi putut să îl suspende din funcție pe premier.