Șeful CNADNR, Mircea Pop, a fost „demisionat” după ce a petrecut codul portocaliu la cabana Bâlea Lac în teambuilding

Publicat: 28 01. 2013, 16:31
Actualizat: 30 07. 2014, 08:42

Șeful CNADNR, Mircea Pop, și-a dat demisia, a anunțat premierul Victor Ponta, afirmând că este inacceptabil că „angajații muncesc și șefii stau la Bâlea”. Întrebat dacă vor urma și alte demiteri la CNANDR, Ponta a răspuns: „Da. Sunt iute la demiteri”.

Premierul a precizat că l-a chemat pe Mircea Pop la Guvern după ce Corpul de Control al primului-ministru a finalizat o acțiune de control și că, în urma discuției avute, acesta și-a înaintat demisia.

Șeful Guvernului a arătat că atribuțiile privind gestionarea drumurilor naționale vor fi preluate temporar de către directorul adjunct.

Imediat după anunțul premierului, Dan Șova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național si investiții străine, a declarat că Mircea Pop va asigura interimatul CNADNR până la numirea unui manager din mediul privat.

Directori din CNADNR au participat joi, la Bâlea Lac, la o ședință de „plan operativ” privind bilanțul pe anul trecut și proiectul de buget pe 2013, dar discuțiile au fost finalizate în cursul serii, astfel încât participanții au plecat din stațiune în noaptea de joi spre vineri, potrivit companiei.

Presa a relatat că șefii CNADNR au petrecut la munte, deși meteorologii anunțaseră că vremea se va înrăutăți accentuat.

Totodată, vicepremierul Liviu Dragnea a criticat, vineri, conducerea CNADNR pentru modul în care a prezentat informațiile în Comandamentul de iarnă convocat vineri la Guvern, atenționând că este „veriga slabă” și că este ultima dată când acceptă „această bâlbă națională”.

La ședința Comandamentului de atunci, mai multe autoritățile locale au reclamat că nu au putut comunica eficient cu reprezentanții CNADNR în ultimele zile, cu atât mai puțin în ultimele ore.

Premierul Victor Ponta a anunțat că a solicitat Corpului de Control să verifice dacă directorii CNADNR au „petrecut” la Bâlea Lac în loc să participe la deszăpezire și a reiterat că toți cei implicați vor fi demiși dacă rezultatul verificării le va fi defavorabil.

Duminică seara, directorul Companiei de Autostrăzi și Drumuri Naționale, Mircea Pop, a informat Comandamentul de iarnă că instituția s-a implicat în deszăpezire la nivel național, dar că a fost discretă, vicepremierul Dragnea replicând însă că „discreta” CNADNR și-a făcut reclamă cu directorii de la Bâlea Lac.