Șeful CNCD se delimitează de decizia de amendare a lui Iohannis în cazul „niște penali”. „Nu cred că există în România judecător care să mențină decizia majoritară de astăzi”

Publicat: 09 05. 2018, 22:13

Mai mult, el susține că prin opinia separată judecătorul care se va pronunța pe contestația șefului statului va avea toate motivele să corecteze decizia CNCD. 

„Nu cred că există în România judecător care să mențină decizia majoritară de sancționare de astăzi în speța cu „penali” , și prin opinia minoritară vom pune la dispoziția judecătorului toate motivele de fapt și de drept să corecteze decizia de astăzi”, a scris Asztalos Csaba pe Facebook. 

Potrivit unor surse, cei patru membri ai Colegului Director ai CNCD care au votat împotriva amendării lui Iohannis au fost Asztalos Csaba, Istvan Haller, Ilie Dincă și Claudia Popa. 

Președintele Klaus Iohannis a fost amendat, miercuri, de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, cu suma de 2.000 de lei, pentru că în declarațiile publice a folosit termenul „niște penali”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că va contesta decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării de a-l sancționa cu 2.000 de lei, considerând măsura ca fiind una politică.

„Președintele României consideră că este o decizie politică și va contesta la instanța competentă decizia CNCD”, se arată într-un răspuns al Administrației Prezidențiale pentru Mediafax.