Șeful DIICOT, Felix Bănilă, nu exclude ca Luiza să fie în viață: Știți că testele ADN nu sunt concludente

Publicat: 27 08. 2019, 10:28

„Nu excludem niciuna dintre variante. Știți foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente. De aceea, la momentul acesta nu putem exclude. (…) Sunt discuții ipotetice la momentul acesta. Nu pot face o speculație la acest moment”, a declarat Felix Bănilă.

Procurorul-șef DIICOT a precizat că anchetatorii iau în calcul și ipoteza ca Gheorghe Dincă să fi avut complici, însă nu a putut oferi mai multe informații.

Întrebat ce urmează în anchetă, Bănilă a răspuns: „De finalizat cercetarea în cadrul acestui mandat de percheziție domiciliară. Practic, se verifică golurile din pământ, dacă sunt sau nu sunt, dacă sunt obiecte care ne interesează acolo. Se verifică pereții și locuinței, pentru că s-a spus – și corect s-a spus – că s-au așezat mai multe straturi de ciment pe interior și vrem să vedem dacă ascund sau nu ceva”.

Specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, a informat DIICOT. Procurorii au retrimis INML dispoziție de refacere a analizei.

Procurorii DIICOT au găsit, în data de 5 august, un sac cu oase și cenușă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că și-a ascuns urmele. Principalul suspect al crimelor din Caracal a susținut, la acel moment, că este vorba despre rămășițele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeași zi în care a sechestrat-o.