Șeful Inspectoratului Școlar Arad a demisionat din funcție plângând

Publicat: 25 05. 2012, 12:44
Actualizat: 25 05. 2012, 12:44

Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Arad, Mirela Aldescu, și-a anunțat public demisia, vineri, plângând în fața jurnaliștilor, ea afirmând că a luat această decizie în urma schimbărilor politice care nu îi permit să își respecte „principiile și stilul de muncă”.

Șeful ISJ Arad, Mirela Aldescu, a anunțat, într-o conferință de presă susținută la sediul instituției, că demisionează, înaintând cererea Ministerului Educației încă de joi seară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aldescu a spus că nu se mai regăsește în inspectorat după schimbările politice produse.

„Am luat decizia pentru că nu am certitudiea că voi putea să îmi respect principiile și stilul meu de muncă, despre care cred că a fost organizat, responsabil, transparent și fără ipocrizie”, a spus Aldescu.

Mirela Aldescu a precizat că urmează să părăsească funcția de la 1 iunie, dar că până în prezent nu a primit niciun răspuns de la minister.

Aldescu a afirmat că după organizarea bacalaureatului de anul trecut opoziția locală de atunci i-a cerut demisia, reproșându-i-se promovabilitatea slabă.

„Mi s-a pus în cârcă și faptul că am organizat bacalaureatul cu camere de supraveghere”, a spus Aldescu, adăugând că se va întoarce la postul de profesor de matematică pe care îl are la Colegiul Național „Vasile Goldiș”.

În timp anunțului, Aldescu a plâns în fața jurnaliștilor, iar aceleași emoții au cuprins-o și pe Laura Putnic, purtătorul de cuvânt al instituției, care, de asemenea, a anunțat că demisionează de la 1 iunie, motivând că a făcut echipă până acum cu Aldescu.

Mirela Aldescu lucrează de șapte ani și jumătate în inspectorat, iar în ultimii trei a fost inspector școlar general.

Ea a spus că cele mai grele misiuni din ultimii trei ani au fost mutarea sediului instituției într-o clădire nouă și eficientizarea rețelei școlare, care a presupus închiderea a zeci de școli din județ.