Șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară a SJU Constanța, trimis în judecată pentru luare de mită

Publicat: 13 01. 2015, 14:00
Actualizat: 05 06. 2018, 21:11

Șef al Clinicii de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, medicul primar Marius Militaru, a pretins 3.000 de lei de la un denunțător, condiționând, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operații pe cord de care depindea viața pacientului, arată  rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, în 17 noiembrie.

În 24 noiembrie, medicul anestezist Nicoleta Arhire i-a pretins denunțătorului 1.000 de lei pentru sine și 2.000 de lei pentru Marius Militaru.

Ulterior, în 5 decembrie, chirurgul Marius Militaru și medicul anestezist Dorin Arhire, soțul Nicoletei Arhire, au primit de la același denunțător 2.000 de lei, respectiv 1.000 de lei, pentru intervenția chirurgicală.

Șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară de la SJU Constanța a primit, în 15 decembrie, încă 1.000 de lei de la denunțător, ca rest al sumei cerute inițial de medic pentru operația pe cord, fiind prins în flagrant de procurorii anticorupție.

În cauză, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor sume de bani ridicate de la Marius Militaru și Dorin Arhire, precum și asupra unor sume de bani aflate în conturile bancare ale șefului Secției de Chirurgie Cardiovasculară de la SJU Constanța.

Procurorii DNA Constanța au finalizat rechizitoriul și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a celor trei medici, pentru luare de mită.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, cu propunere de menținere a măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în cauză.