SENATORUL MAFIEI. Documentul INCENDIAR din cauza căruia PARLAMENTARUL prieten cu „BUTOANE” ar trebui să-și dea DEMISIA

SENATORUL MAFIEI. Documentul INCENDIAR din cauza căruia PARLAMENTARUL prieten cu BUTOANE ar trebui să-și dea DEMISIA
Publicat: 23/04/2012, 19:32
Actualizat: 24/07/2012, 10:21

Octavian Grecu, cunoscut în Giurgiu sub numele de „Butoane”, apare ca girant într-un contract de împrumut între firma ginerelui senatorului UNPR de Giurgiu Cezar Măgureanu și o instituție bancară, conform unui document obținut de Mediafax. În același contract, fiica parlamentarului, Raluca, garantează și ea împrumutul cu toate bunurile pe care le deține în proprietate.

Una dintre cele 5 firme ale lui Sorin Adrian Găzdac, soțul Ralucăi Măgureanu (actuală Găzdac) a contractat în decembrie 2008 un credit de 300.000 de euro de la Emporiki Bank Romania, sucursala Giurgiu. Este vorba despre firma Danubius Food Trading SRL, deținută de Sorin Găzdac în proporție de 99,99%, iar contractul de credit expiră în decembrie 2013.

Creditul este girat de conturile bancare ale firmei respective, dar și de Octavian Grecu. Într-o înscriere din 7 octombrie 2009, pe lângă depozite bancare ale Danubius Food Trading, figurează drept garanție și cesionarea unor polițe de asigurare pe numele lui Octavian Grecu pentru trei vile P+1, situate în Giurgiu, pe strada Neajlovului. Polițele au valori de 121.000 de euro, 165.000 de euro și 167.000 de euro.

Octavian Grecu garantează rambursarea împrumutului angajat de Danubius Food Trading cu cele trei vile și cesionează în favoarea băncii polițele de asigurare ale acestor imobile.

De asemenea, ca giranți alături de Octavian Grecu apar și Sorin Adrian Găzdac, care garantează cu toate bunurile sale mobile și imobile, prezente și viitoare, precum și „Găzdac (fostă Măgureanu) Raluca-Livia-Ioana”, care garantează în aceleași condiții restituirea la timp a creditului acordat de Emporiki către firma soțului ei.

O extindere a acestui contract de creditare, care datează din 1 aprilie 2011, menționează drept „debitori persoane juridice” Danubius Food Trading și SC Vega Prod Logistics, aceasta din urmă fiind tot o firmă a lui Sorin Adrian Găzdac. Stocurile de „produse de băcănie, condimente, produse de patiserie, dulciuri” și valoarea contabilă ale firmei Danubius Food Trading sunt evaluate de bancă la valoarea de 160.000 de euro.

Ca debitori persoane fizice, în acest ultim contract apar Sorin Adrian Găzdac și Raluca Livia Ioana Găzdac, precum și Octavian Grecu și Monica Grecu.

Senatorul Măgureanu: „Sunt în spital, m-am internat. De unde să știu eu, domle, ce a făcut fata mea?”

Numele lui Octavian Grecu, cunsocut sub numele de „Butoane”, și gruparea interlopă din Giurgiu pe care acesta o conduce au revenit în atenția presei după ce baschetbalistul american Chauncey Hardy, legitimat la clubul CSS Giurgiu, a murit în urma unei lovituri aplicate de Ionuț Tănăsoaia, zis Gypspy Gypsanu, un apropiat al grupării „Butoane”.

Ulterior, presa a difuzat înregistrări din 2009, în care senatorul Cezar Măgureanu, la acea vreme membru PDL, apărea la o petrecere cu maneliști care îl avea ca amfitrion pe Octavian Grecu. Senatorul a recunoscut că îl cunoaște pe „Butoane” de când erau copii, însă a negat că au rămas apropiați, spunând că a fost abordat într-o benzinărie și rugat să meargă la petrecerea lui „Butoane”, „pentru a-i face fală”.

Ce spune senatorul

Contactat mai întâi de reporterii Știrilor Pro Tv, pentru a lămuri legătura de afaceri dintre Grecu și fiica sa, senatorul Măgureanu a încercat să se eschiveze:

Sunt internat în spital, m-am operat. Două săptămâni eu nu mai pot fi disponibil pentru că m-am operat la genunchi. De săptămâna trecută trebuia să mă operez, dar nu…”. Întrebat despre creditul respectiv, senatorul a negat în repetate rânduri că știe ceva. Cât despre giranții celor trei credite pe care el însuși le deține, în valoare de 19.100 de euro, respectiv 13.000 de lei, senatorul a replicat scurt: „Din salariu”.

Contactat ulterior de reporterii gândul, senatorul s-a dovedit mai vorbăreț, însă a negat la fel de vehement că ar avea habar de legăturile de afaceri ale familiei fiicei sale cu „Butoane”:

„Și de ce mă întrebați pe mine? De ce mă întrebați pe mine? Fiica mea știți câți ani are? Fiica mea are 30 de ani. De unde să știu eu,domle, ce a făcut fata mea? Și dacă a luat un credit, probabil că l-o fi luat, eu știu?”.

Cezar Măgureanu nu a considerat că este vreo problemă că fiica sa are o relație de afaceri cu „Butoane”, spunând că el personal nu are afaceri sau credite împreună cu Octavian Grecu:

„Legătura mea e cu fata mea, nu? Ce legătură am eu cu domnul Grecu? Domle, hai să fim serioși, vă rog eu frumos! Hai să fim serioși. Hai că vă duceți prea mult și nu-și are rostul. Vă rog frumos. Aveți o limită și o decență a discuțiilor pe care putem să le avem. Fata mea nu știu ce afaceri are. De ce nu înțelegeți lucrul ăsta, ce vreți să vă spun?”.

Dedicațiile lui Florin Salam pentru senatorul Măgureanu, de la „Butoane”

Anterior, marți, Măgureanu declara, referindu-se la imaginile în care apărea la petrecerea lui „Butoane”, în care manelistul Florin Salam îi cânta dedicații din partea gazdei, că „există prezumția de nevinovăție”, menționând că el este foarte popular și merge des la petreceri în Giurgiu, pentru a socializa cu oamenii. El a ținut să menționeze că nu poate spune că există „un clan Butoane”, dar membrii acestei familii sunt locuitori ai municipiului Giurgiu, iar el îi respectă la fel ca pe toți giurgiuvenii.

„Eu nu știu o instanță să fi dat că el e cămătar, că a făcut crimă, că a făcut lucruri care contravin legilor țării… Se vorbește, gura lumii nu poți s-o închizi. Eu ce să fac acum? Să-mi dau demisia din Senat? Să-mi dau demisia din partid? Mai grav e ceea ce s-a întâmplat, în momentele acestea grave pentru țară, mai ales pentru municipiul Giurgiu”, declara atunci Măgureanu.
Întrebat dacă nu este deranjat de faptul că există înregistrări video cu el primind dedicații la o petrecere cu manele organizată de „clanul Butoane”, senatorul a răspuns: „Mie nici nu-mi plac manelele. Nu poți însă să-i oprești să-și facă mendrele”.

„Acea locație era în afara orașului Giurgiu, pe ruta București-Giurgiu. Nu era nicio nuntă a lui Grecu, era ziua lui de naștere. Am fost invitat telefonic, nu am vrut să mă duc, dar am oprit la benzinărie să alimentez mașina și câțiva din anturajul lui au venit la mine: domnul senator, haideți că e ziua lui Grecu Octavian, haideți să ne faceți și nouă fală. Așa zic țiganii. Ce să mai zic? Când am intrat înăuntru nu-mi venea să cred – ce muzică era… că mie nu-mi plac manelele. Dacă a zis și pentru domnul senator… Am zis eu «Cântă-mi pentru mine?» Poți să-i oprești pe ei să-și facă mendrele?”, a relatat întâmplarea senatorul Cezar Măgureanu.

Măgureanu a mai spus că el participă la multe petreceri în Giurgiu, pentru a fi în mijlocul oamenilor. „Acest Grecu Octavian, zis Butoane, e giurgiuvean… Suntem aproape cam de o seamă. Am copilărit, îi cunosc. Giurgiu e un oraș mic, toată lumea mă cunoaște. Dar eu nu mă disculp, ce am căutat acolo. Eu sunt ales de către cetățenii Giurgiului. Eu nu m-am dus în altă localitate să fac un chef sau să fiu invitat de lumea interlopă. Îl cunosc de foarte mult timp, de copil îl cunosc pe Grecu Octavian. Nu vin să mă disculp acum, să spun ce am căutat acolo”, a declarat el.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cu cine a petrecut Emma Răducanu prima seară în România, într-o locație de lux: „Am...
ELEVII care MERG fizic la cursuri! Aceste şcoli şi grădiniţe NU sunt afectate de noile...
Preşedinte: Cea mai mare lovitură de la moartea lui Pablo Escobar. Cel mai mare traficat...
Ce este hypermiling și cum te poate ajuta să economisești carburantul
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Specii umane despre care nu știai ca există. „Omul Dragon”, cea mai recentă specie de...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Salariul uriaş pe care îl încasează lunar Mihai Voropchievici la Antena 3. Suma este una...
EXCLUSIV! DESCINDERI cu SCANDAL în cartierul HENRI COANDĂ! Video
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Mini-vacanţă pentru români: Vom acasă cu toţii! Câte zile vom avea libere?
BOMBA zilei! Ce reacție are a treia doză de vaccin. Se umflă pur și simplu
Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021