Senatorul PNL Ionuț Zisu, trimis în judecată pentru evaziune fiscală cu țigări, la Vama Veche

Publicat: 02 04. 2015, 13:32

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție l-au trimis în judecată pe senatorul PNL Ionuț Elie Zisu, sub acuzația de evaziune fiscală, alături de mai mulți vânzători angajați la magazinul acestuia din zona duty-free din Vama Veche.

Procurorii îl acuză pe senatorul Zisu că, în calitate de administrator al unei firme, nu a virat acciza pentru țigări la bugetul de stat, înregistrând în documentele fiscale operațiuni comerciale fictive.

Stelian Grosu, responsabilul de magazinul lui Zisu din Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche, i-a ajutat pe 9 lucrători comerciali ai magazinului să vândă ilegal țigarete, mai spun procurorii. Aceștia au vândut peste 58.000 de cartoane de țigarete către persoane fizice care nu au trecut frontiera României, astfel că practic țigările au fost vândute direct în interiorul țării, fără însă să fie plătită acciza pentru ele, spun procurorii.

Dintre cele 191 de persoane care apar că au cumpărat țigările lui Zisu, doar două sunt evidențiate cu date de identitate și număr de pașaport valide, conform procurorilor.

Prejudiciul calculat de procurori se ridică la peste 1,6 milioane lei, iar aceștia au pus sechestre pe bunuri mobile și imobile ale inculpaților.

Dosarul va fi judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție.