ȘERBAN IONESCU A MURIT. Biografia lui ȘERBAN IONESCU – roluri remarcabile și o suferință cumplită

Publicat: 22 11. 2012, 01:16
Actualizat: 31 07. 2014, 07:05

ȘERBAN IONESCU A MURIT miercuri noapte, după mai multe luni de suferință. Vestea că A MURIT ȘERBAN IONESCU a venit la numai câteva ore după ce actorul a fost internat în stare gravă la Spitalul Floreasca din Capitală, la secția Terapie Intesivă.

ȘERBAN IONESCU A MURIT la 62 de ani, după mai multe luni de luptă cu boala. Diagnosticat cu borelioză în 2011, în România, ȘERBAN IONESCU a mers la o clinică din Germania, unde în urma investigațiilor s-a aflat că are scleroză amiotrofică, o boală incurabilă.

ȘERBAN IONESCU A MURIT. Actorul era internat la Spitalul Floreasca

Între 18 septembrie și 2 octombrie, ȘERBAN IONESCU a fost internat la Spitalul Elias, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Pe 21 noiembrie, ȘERBAN IONESCU a fost internat în stare gravă la Spitalul Floreasca. În noaptea dinspre 21 spre 22 noiembrie, ȘERBAN IONESCU A MURIT.

ȘERBAN IONESCU A MURIT. TOTUL DESPRE SUFERINȚA MARELUI ACTOR

ȘERBAN IONESCU s-a născut pe 23 septembrie 1950, la Corabia, județul Olt. A urmat cursurile Școlii Populare de Artă și a intrat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din a patra încercare. A absolvit la clasa lui Amza Pellea și a început să joace teatru la Petroșani.

Ulterior, ȘERBAN IONESCU a ajuns să joace în Sibiu și în București, la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon și apoi Teatrul Național. În 1980, regizorul Mircea Mureșan îl distribuie în rolul care avea să-l facă faimos: Ion din ecranizarea romanului cu același nume, scris de Liviu Rebreanu.

ȘERBAN IONESCU a jucat și în alte filme precum „Lumini și umbre”, „Imposibila iubire”, „Pădurea”, „Mircea” ori „Păcală se întoarce”. El a apărut și în mai multe seriale precum „Om sărac, om bogat” ori „Fetele marinarului”.

ȘERBAN IONESCU a fost căsătorit 29 de ani cu actrița Magda Catone, de care a cerut separarea în acest an. Împreună cei doi au fiu adolescent, Carol.