Serghei Mizil și-a redus participația la televiziunea 6TV

Publicat: 28 07. 2015, 15:22
Actualizat: 28 07. 2015, 19:21

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, în ședința de marți, mai multe solicitări primite de la Radiotelevision TV6 SRL, privind modificarea acționariatului societății, a structurii serviciului de programe difuzat și a extinderii zonei de difuzare.

Până în prezent, asociații Radiotelevision TV6 SRL au fost Olga Croitoru – asociat principal (53,33%), Constantin Sorinel Brebeanu (23,34%) și Serghei Niculescu-Mizil (23,33%).

În urma modificării acționariatului societății, Olga Croitoru va rămâne asociatul principal (99,94%), în timp ce Constantin Sorinel Brebeanu și Serghei Niculescu-Mizil vor avea o participație de câte 0,03%.

CNA a aprobat modificarea acționariatului televiziunii 6TV cu unanimitatea voturilor membrilor prezenți la ședința de marți (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu și Radu Călin Cristea).

Totodată, CNA a aprobat marți modificarea structurii serviciului de programe difuzat de 6TV, în sensul în care televiziunea va difuza mai puține programe educative și culturale (15%, față de 20%), mai multe filme (28%, față de 20%), mai puține programe de divertisment (37%, față de 50%) și mai multă publicitate și teleshopping (20%, față de 10%).

În plus, CNA a aprobat extinderea zonei de difuzare a 6TV, care, până în prezent, era transmisă în rețeaua RCS&RDS. Televiziunea ar urma să fie difuzată și în rețelele UPC, Telekom și Ines Group.

Televiziunea 6TV a primit licență audiovizuală de la CNA în anul 2011, fiind autorizată în 2013.

Serghei Niculescu-Mizil este fiul unuia dintre cei mai importanți demnitari comuniști, Paul Niculescu-Mizil. În ultimii ani, Serghei Mizil a apărut în numeroase emisiuni de divertisment, la diferite televiziuni centrale, inclusiv la 6TV.