Shaggy cântă, joi, la București

Publicat: 16 02. 2012, 10:10
Actualizat: 16 02. 2012, 22:24
Celebrul cântăreț Shaggy cântă, joi, 25 februarie, la București, în cadrul seriei de evenimente prin care va fi inaugurat un mall, informează organizatorii.

Celebrul cântăreț Shaggy cântă, joi, 25 februarie, la București,în cadrul seriei de evenimente prin care va fi inaugurat un mall,informează organizatorii.

Cunoscutul artist, deținător al unui premiu Grammy, care a vândutpeste 20 de milioane de albume în toată lumea, va concerta în aerliber în Piața Sudului, la inaugurarea Sun Plaza. Intrarea esteliberă.

Născut în Jamaica, pe 22 octombrie 1968, Shaggy (Orville RichardBurrell) și-a început cariera artistică la începutul anilor ’90. Acunoscut celebritatea rapid, cu hitul „Oh Carolina”, pe care l-alansat în 1993, în primul său album. La scurt timp, Shaggy a trecutla un nou nivel și, în 1995, a lansat albumul „Boombastic”, pentrucare a primit un disc de platină (peste 1 milion de copii vândute)și care i-a adus totodată premiul Grammy pentru cel mai bun albumreggae în 1996. „Boombastic” a fost un succes atât în Europa, câtși peste ocean, iar următoarele albume l-au menținut în topurilemuzicale. În 2000 Shaggy a lansat „Hot Shot”, albumul care l-adiferențiat de orice alt artist consacrat pe ringul de dans. A fostcel mai bine vândut album din 2001, cu peste 13 milioane de copii,și a fost pe primele locuri în topurile din Statele Unite, MareaBritanie, Germania și Australia. Albumul s-a vândut în peste 6milioane de copii doar în SUA. Printre cele mai populare hituri senumără „It Wasn’t Me” și „Angel”.

În toamna anului 2005, Shaggy a lansat „Clothes Drop”, un albumcare a oferit publicului hituri dance de top precum „Wild2Nite”featuring Olivia. De atunci, Shaggy a alimentat ringul de dans cudiverse colaborări, în vreme ce, în 2007, a scos pe piață albumul”Intoxication”, cu noi hituri. „What’s love” featuring Akon estedoar unul dintre acestea. Ultimul album lansat de artist este „Bestof Shaggy: The Boombastic Collection”, care include cele maipopulare titluri din cariera lui Shaggy.

Mediafax