Și-a abandonat bebelușul pe o pubelă, dar a fost prinsă după șase ani. Ce s-a întâmplat cu fetița lăsată în ger

Publicat: 05 12. 2019, 08:39

Bebelușul s-a născut pe 8 ianuarie 2013 la Maternitatea Oradea, unde mama ei, Brigitta Adi, pe atunci elevă în ultimul an la Colegiul Silvania din Zalău, a venit să nască pe ascuns, departe de ochii familiei și rudelor, scrie adevărul.ro.

Femeia nu ar fi adus cu ea buletinul, dar angajații spitalului au pus-o să completeze un formular cu datele ei și ale tatălui, actualul ei soț, Sandor Roland, numele pe care urma să-l aibă fetița, iar apoi i s-a făcut o fotografie, care a ajuns la dosarul medical.

Brigitta și fetița au fost externate după o săptămână, când mama a plecat fără să-l înregistreze și a abandonat pruncul în frig lângă un tomberon.

Nu a știut însă că în asemenea situații procedurile legale de înregistrare se fac din oficiu, în cel mult 30 de zile de la naștere, de către asistentul social din Maternitate.

Ghinion pentru femeie: când s-a căsătorit chiar cu tatăl copilului și a ajuns la Serviciul de Evidență a Persoanelor Zalău pentru buletin, funcționarii au găsit-o în evidență ca având o fetiță de șase ani și i-au cerut certificatul de naștere al copilului.

Aceasta a negat însă că ar fi născut și funcționarii au anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Zalău, care au făcut o anchetă și în final aceasta a recunoscut: și-a abandonat copilul, dar l-a supravegheat pe furiș, pentru a se asigura că îl găsește cineva și nu pățește nimic.

Femeia nu a comis fapta teribilă de una singură, procurorii începând urmărirea penală împotriva a două persoane, pentru rele tratamente aplicate minorului.

Tânăra, absolventă de Asistență Medicală Generală a UMF Cluj, s-a angajat peste hotare, dar atât ea, cât și complicele ei, au fost plasați sub control judiciar și nu mai pot părăsi țara.

Fetița abandonată a fost adoptată și nu știe că a avut o mamă care a abandonat-o lângă un tomberon.

Viața familiei adoptive a fost dată peste cap după ce părinții au fost contactați de procurorii din Sălaj, pentru efectuarea unui test ADN, care să ofere siguranța că fetița găsită la pubelă este cea adoptată și abandonată de femeia din Sălaj.

Femeia nu dorește să vorbească acum cu presa, și-a închis contul de Facebook și a cerut să nu mai fie deranjată de nimeni.

foto: Facebook