Simonis, replică pentru Roman: PSD a introdus pensiile speciale în plen. Vă așteptăm la vot

Publicat: 23 01. 2020, 14:34

„PSD a introdus Proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare. Dacă cei din PNL s-au răzgândit, să vină și să anunțe acest lucru de la tribuna Parlamentului. Noi îi așteptăm marți la vot”, a scris pe Facebook ALfred Simonis.

Reacția lui vine în contextul în care liderul deputaților PNL, Florin Roman, vrea vot pe proiectul pensiilor speciale, „nu doar dezbatere”: „PSD trebuie sa decidă dacă este partidul poporului sau rămâne partidul privilegiaților”.

Florin Roman susține că a depus o solicitare scrisă prin care cere un vot pe proiectul pensiilor speciale, „și nu doar dezbatere așa cum a propus PSD, prin ordinea de zi”.

„Este o chichiță de care PSD se folosește pentru a amâna un vot pe proiectul PNL, privind eliminarea pensiilor speciale. Bănuielile sunt confirmate și de recenta declarație a președintelui interimar al PSD, care a vorbit explicit de un vot pentru retrimiterea la comisia de muncă a proiectului PNL. Retrimiterea la comisie nu este altceva decât un tertip folosit de PSD, pentru a îngropa pensiile speciale”, arată liderul deputaților PNL într-un comunicat.