Sindicatele ANP anunță proteste. Se cere demiterea ministrului Justiției

Publicat: 05 03. 2018, 12:05
Actualizat: 06 06. 2018, 20:30

„Având în vedere că ministrul Justitiei, în mod evident după zeci de discuății sterile, nu are nici intenția și nici capacitatea de a rezolva problemele legate de plata celor peste 1 milion de ore suplimentare, a deficitului de personal și a conditiilor precare de lucru, vom cere prim-ministrului sa se implice direct. Cerem așadar plata celor peste 1 milion de ore suplimentare nerecuperate și reluarea concursurilor de ocupare a funcțiilor vacante din sistemul penitenciar, acestea fiind blocate din dispoziția ministrului Tudorel Toader, deși deficitul este de peste 40% conform datelor furnizate de Ministerul Justiției”, transmite FSANP, printr-un comunicat de presă.

La protest vor participa și sindicaliștii din poliție.

Sindicaliștii spun că vor propune premierului soluții pentru eliminarea discriminărilor din domeniul salărizarii și pensionarii agențtilor și ofițerilor din penitenciare, „având în vedere că măsuri recente adoptate de Guvern au dus la reducerea pensiilor cu 25 – 30% și crearea unor decalaje de 2 – 4 mii de lei între diverse categorii de angajați de pe același nivel”.

„Vom solicita de asemenea demiterea ministrului Justitiei pentru incompetență și lipsă de viziune, cu precizarea că până la momentul întalnirii cu prim-ministrul Viorica Dăncilă vom face public un Raport privind dezastrul mandatului Tudorel Toader la Justiție”, transmite Federația.

Sindicaliștii susțin că dacă revendicările nu le vor fi acceptate, va fi demarat un calendar de proteste în toate penitenciarele din țară, mișcări ce vor duce la blocarea activității acestora.

Angajații ANP vor participa la mitingul organizat pe 24 martie de polițiști, menționând că problemele sunt comune